De kinesitherapeuten

Published on: Jul 09 2013 by Pieter Derycke

Alle kinesitherapeuten zijn gespecialiseerd. Dit wil zeggen dat ze erkende specialisatie opleidingen volgden, en dat ze alleen patiënten aannemen die binnen hun specialisatie vallen. Dit verzekert een kinesitherapeut die sterk gemotiveerd, bekwaam en up-to-date is.

 

Christel Dehertogh

DSC04786222Pediatrisch kinesitherapeute (KULeuven), Hendrickx-therapeute én fasciatherapeute, dat alles is Christel. De combinatie van en wisselwerking tussen deze specialisaties zorgt ervoor dat ze zowel kinderen met motorische problemen, jongeren met leer- en gedragsproblemen en mensen met pijn- en bewegingsproblemen behandelt. Ook toekomstige en jonge moeders kunnen bij haar terecht voor pre- en postnatale kinesitherapie.

Sinds 2005 werkt ze, samen met Pieter, in haar eigen praktijk. Daarnaast doen enkele kinderdagverblijven beroep op haar expertise en sommigen kennen haar als ‘juf Christel’ die kleuterturnen geeft.

 

 

 

 

Pieter Derycke

DSC048032Pieter is gespecialiseerde musculoskeletale kinesitherapeut. Na zijn afstuderen aan de KULeuven in 2001 (Lic. Kinesitherapie en G.G.S. Manuele Therapie) volgde hij vele bijscholingen, voornamelijk op vlak van oefentherapie en manuele therapieën. Hij gaf les aan de laatstejaars kinesitherapie in Leuven, en geeft nu nog les aan de postgraduaat-studenten. Samen met Christel startte hij deze praktijk in 2005.

Zijn interesse in bewegen, evolutionaire biologie, antropologie en Afrika deden hem nadenken over natuurlijk bewegen en de effecten van levensstijl op gezondheid. Daarom geeft hij sinds 2013 ook sessies ‘natural movement’.

 

 

 

 

Martina Jagnesakova
2582Martina is master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen, met als specialisatie musculoskeletale revalidatie (KULeuven). Aan dezelfde universiteit behaalde ze eveneens haar ‘Postgraduaat in de gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie’.

Ze is dus erg goed gekwalificeerd om mensen met spier- en gewrichtspijnen te helpen, al dan niet sportgerelateerd. Ze werkt bij ons sinds januari 2016. Martina is ook al meerdere jaren Pilates lesgever, ook in onze praktijk.

 

 

 

 

 

-> ga door naar ‘de praktijk

-> ga door naar ‘de specialisaties