Wat is natural running?

Published on: Jul 09 2013 by Pieter Derycke

Bij natural running betekent ‘natuurlijk’ een combinatie van: normaal, biologisch logisch en biomechanisch verstandig. Een natuurlijke loopstijl moet leiden tot klachtenvrij, efficiënt, licht en aangenaam lopen.

 

foto homepage natural runningHet is back to basics: terug naar de originele manier van lopen. Maar ook back to basics op een ander vlak. Het internet staat vol informatie over ‘natural’ en ‘barefoot running’. Het is niet altijd gemakkelijk om de essentie hieruit te distilleren. Dat is wat we aanbieden: een simpele en efficiënte aanpak, specifiek gericht op u, op uw bewegingspatroon, op uw doel, uw eventuele klachten.

 

Het belangrijkste is uw looppatroon optimaliseren, terwijl u loopt. Houding, ritme, landing, gerichte spanning en relaxatie zijn de voornaamste aandachtspunten die u tijdens het lopen kunt aanpakken. Daarnaast is het vaak zinvol om enkele oefeningen te doen om dit proces te versnellen.

 

Let wel, natuurlijk lopen is slechts één vorm van menselijk bewegen. Weliswaar een belangrijke en leuke vorm, maar toch eerder beperkt. Een eenzijdige bewegingsvorm, in combinatie met een zittend leven, is geen recept voor een goede musculoskeletale gezondheid. Enigszins bevooroordeeld raden we lopers zeker de andere menselijke bewegingsvormen aan. Dit kan onder de vorm van specifiek beweginsadvies en/of een persoonlijk oefenprogramma, of door de natural movement sessies bij te wonen.

 

-> ga door naar ‘Waarom natural running?’

Share Button