Over de blog

Published on: Jul 09 2013 by Pieter Derycke

Kinesitherapie voor homo sapiens. Een bio-logische kijk op menselijk bewegen. Evolutionaire gezondheid en geluk. Een mengeling van informatie, wetenschap, analyse, interpretatie, opinie, reflecties en meer.

 

Over het Sankofa logo

Sankofa betekent “ga terug en neem” in het Akan, een Ghanese taal. Het is ook de naam van het Adrinka symbol en is geassocieerd met het gezegde “Se wo were fi na wosankofa a yenkyi,” wat zich laat vertalen tot: “Het is niet fout om terug te gaan voor wat je vergeten bent.” Het symboliseert het onthouden van het goede uit het verleden en het toepassen in het heden. De vogel vliegt voorwaarts, maar kijkt af en toe achterom.

 

Sankofa logo“Have you ever lost anything? A key, a book, a tool, a letter?”

“Sure.”

“Can you remember how you went about trying to find it?”

“I tried to remember where I was when I had it last.”

“Of course. If you know where you lost something, then you know where to look for it, don’t you?”

“Yes.”

“This is what I want to show you now: where and when you lost the secret that is known to every other species on this planet.”

(from “My Ishmael” by Daniel Quinn)

 

Waarom soms in het Engels? Sommige blogposts willen een breder publiek aanspreken, ook internationaal. Deze blog dient onder andere om in dialoog te treden met anderen, zeker ook de internationale gemeenschap van mensen die bewegen en gezondheid door een gelijkaardige, evolutionaire bril zien.

 

Disclaimer: Hoewel ik kinesitherapeut ben, zal ik geen persoonlijk advies geven over het internet. Deze blog bevat veel hypotheses, speculatie en opinies. Soms zal dit wetenschappelijk onderbouwd zijn. Soms zal er een evolutionaire logica achter zitten. Soms zal het gewoon speculatie en opinie zijn. Haal uit deze blog wat je wil, maar wees kritisch en voorzichtig. Je bent verantwoordelijk voor je eigen gezondheid en je eigen keuzes.