Nieuw: Yoga in onze praktijk!

Published on: Sep 16 2017 by Pieter Derycke

In oktober 2017 starten we met Yoga in onze praktijk. Net zoals Natural Movement en Pilates kan Yoga meer zijn dan een bewegingsvorm alleen. Vandaar dat we Elisabeth De Wachter, die de sessies zal geven, gevraagd hebben om een woordje uitleg te geven over yoga, de verschillende opties en over haarzelf. Indien u vragen heeft, of geïnteresseerd bent, laat het ons zeker weten (contact)

 

Yoga

Onze levenskwaliteit en vitaliteit worden sterk bepaald door onze manier van denken over onszelf en de wereld waarin we leven. Soms kan het zijn dat ons denken zo de overhand neemt, dat het evenwicht tussen voelen en denken zoek is geraakt. Wij zijn dan uit balans. Om die balans terug te vinden kunnen we ons herbronnen in de natuur of levenskunsten cultiveren die het natuurlijke evenwicht weer herstellen!

Yoga is zo’n levenskunst !

Het woord Yoga komt van het Sanskriet en beduidt ‘juk’. Net zoals een juk twee afzonderlijke delen met elkaar verbindt, zo kan je door het beoefenen van Yoga ook verschillende aspecten van je persoonlijkheid naar eenheid brengen. Yogi’s uit het Oosten inspireerden zich op moeder natuur daar zij een prachtig voorbeeld is van evenwicht…. Door het beoefenen van Yoga hervinden we innerlijke rust, vrede en harmonie met onszelf en de wereld waarin we leven.

 

Yoga voor kinderen/jongeren (6 tot 14 jaar)

Beweging is de taal van het kind en lichaamsbeweging is een essentieel onderdeel in de persoonlijkheidsontwikkeling van opgroeiende kinderen. Daarom kan het belangrijk zijn dat jongeren een goede verstandhouding krijgen met hun lichaam, gevoelens en gedachten over zichzelf en de wereld waarin ze opgroeien. De oefeningen die we tijdens deze reis ervaren, maken onze geest rustig en geven ons een krachtig en soepel lichaam zodat we fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal ‘wel-zijn’!

De Yoga voor Jongeren inspireert zich op de Oosterse Krijgskunst waarbij de vijf natuurelementen binnen en buiten jezelf in harmonie gebracht worden (Avatar Avonturen). Door het regelmatig oefenen van deze levenskunst buig je beperkende gedachten om tot bondgenoten op je levenspad. We oefenen de leeuw, het paard, de olifant en nog veel meer!

Dinsdagavond, telkens van 18u00 tot 18u50
Prijs: 10 euro per les

 

Yoga voor volwassenen

“Yoga is het tot rust brengen van de wervelingen van de geest” (Patanjali). Daar de hedendaagse wereld een overaanbod van producten aanbiedt die ons lichamelijk, emotioneel en geestelijk uit evenwicht kunnen brengen, is het cultiveren van levenskunsten essentieel willen we geen roofbouw plegen op ons lichaam. Via Yoga kan je fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal welzijn stimuleren, waardoor je opnieuw in staat bent op je essentiële kern te focussen.

We werken met een reeks van basishoudingen (asana’s), ademoefeningen (pranayama’s) en ontspanningsmeditatie. Dit alles vanuit een diep respect en eerbied voor de innerlijke en uiterlijke wereld.

Dinsdagavond, telkens van 19u00 tot 20u30 of van 20u30  tot 22u00
Prijs: 15 euro per les 

Yoga voor zwangere vrouwen

Indien er genoeg kandidaten zijn, kunnen we ook een groepje voor zwangere vrouwen inrichten. Deze zwangerschapsyoga focust op ontspanning, bewustwording en op een liefdevolle manier contact maken met je kindje. Deze yogavorm is zeer mild en zacht en er zal veel aandacht gegeven worden aan basishoudingen en goede ademhaling. Het is leuk om samen met andere vrouwen dit nieuwe leven te verwelkomen. Je krijgt informatie over de bevalling en hoe jij je relatie met je kindje zo harmonisch mogelijk kan laten ontwikkelen.

 

 

Elisabeth De Wachter is opgeleid als choreograaf aan de Artez Hogeschool Arnhem en werd vervolgens discipel van Gurukkal Sankara Narayan Menon aan Vallabhata Kalari Sangham in Zuid-India (Kerala). Haar leermeester Krishnadash nodigde haar in 1997 uit om als choreograaf te herbronnen in deze Ayurvedische bewegingskunst die bovenal een levenswijze is. Op regelmatige basis studeert Elisabeth aan de Gurukkul Vallabhata Kalari Sangham in Chavakkad (Kerala) en Yoga Point India waarbinnen zij geïnitieerd werd in de Traditionele overlevering van de Bewegingskunst Yoga, Kalaripayat en bijbehorende Ayurveda praktijk. Als huischoreograaf van Shakti vzw bouwt zij een kunsteducatief aanbod uit voor scholen, bedrijven en particulieren.

Share Button
Filed under: Uncategorized

Leave a Reply

*

*