top of page

BLOTE VOETEN

Blote voeten zijn ontegensprekelijk natuurlijk (onze voorouders lopen al enkele miljoenen jaren op hun achterste poten), maar Natural Running is niet synoniem met blootvoets lopen. Hoewel we heel interessante informatie verkrijgen uit de studie van lopen op blote voeten (zowel bij traditionele, blootvoets levende mensen als bij moderne mensen met hun door schoenen vervormde voeten), is het zeker niet onze intentie om iedereen op blote voeten te laten lopen.

Het is een goed idee om in het normale leven, in en rond het huis, op blote voeten te bewegen. Het is verstandig om bij de keuze van schoenen voor het dagelijkse leven rekening te houden met de gezondheid van de voeten. Het is zinvol om wat voetversterkende oefeningetjes te doen. Al deze zaken maken de voeten sterker en adaptiever, wat elke loper (en bij uitbreiding iedereen) ten goede komt.

Echter, om echt blootvoets te lopen, hebben de voeten van de gemiddelde Belg best veel tijd en prikkels nodig om sterker te worden. Een overschakeling op te korte termijn is vaak om problemen vragen. Wat een goed idee kan zijn, is het gebruik van min of meer minimalistische schoenen. Maar zelf met ‘gewone’ loopschoenen kunt u goede aanpassingen doen aan uw looppatroon en het meer ‘natuurlijk’ maken.

Hoe u dit concreet kan doen, komt zeker aan bod bij Natural Running.

DSC03739.JPG
bottom of page