top of page

Natural Movement

(r)evolutionaire beweging!

Natural Movement is een unieke, originele en (r)evolutionaire bewegingsvorm waar gezondheid, fitheid, plezier, spel en natuur samenkomen. Beweeg zoals een Homo Sapiens hoort te bewegen. Loop, spring, kruip, klim, hef, werp, balanceer, vecht, dans, speel, lach. Geschikt voor iedereen!

praktisch
praktisch
meer info
meer info

Heeft u al eens nagedacht waarom wilde dieren zo’n goede lichamelijke fitheid hebben? Waarom ze zo gracieus en intelligent bewegen? Het antwoord is tegelijk complex en eenvoudig: door te leven zoals de natuur hen laat leven, door te bewegen zoals de natuur hen dwingt te bewegen.

 

Natural movement probeert ditzelfde te doen voor de mens. Onze levensstijl verschilt nogal sterk van onze natuurlijke, oorspronkelijke levensstijl, met name die van jagers en verzamelaars. Op het eerste zicht moet de mens niet meer bewegen om te overleven, maar de medische wetenschappen bevestigen wat u vanuit de biologie kunt verwachten: bewegen is essentieel om te leven. En goed bewegen is essentieel voor een goede levenskwaliteit.

Herontdek uw

ware natuur.

Ervaar uw

echte vermogen om te bewegen.

Mensen bewegen vaak te weinig en bijna zeker niet gevarieerd genoeg. Homo sapiens is een echte allrounder: wandelen, lopen, sprinten, kruipen en zich op de grond voortbewegen, klimmen, balanceren, springen, heffen en dragen van voorwerpen, werpen, zwemmen, vechten en dansen horen allemaal tot ons natuurlijk bewegingspatroon.

Het is onze sterke overtuiging dat al deze oorspronkelijk menselijke bewegingsvormen nodig zijn om sterk, weerbaar en gelukkig te zijn.​

Bij natural movement proberen we die diversiteit van activiteiten te gebruiken om ons hele organisme gezonder te maken. Vergeet het hersenloos en monotoon trainen in de fitness: natuurlijk bewegen vereist lichamelijke intelligentie. De complexiteit van de activiteit, de aanpassing aan veranderende natuurlijke omstandigheden, de betekenisvolle en praktische vaardigheden vergen een verregaande samenwerking tussen lichaam en geest.

Beweeg met je lichaam. Beweeg met volle aandacht. Beweeg met je geest. Beweeg samen met elkaar. Beweeg samen met de natuur.

Alle zoogdieren spelen om te leren, om zich te ontwikkelen, om te floreren. De natuur beloont dit proces met de ervaring van plezier! Daarom is natural movement een heel speelse manier van bewegen. Proberen, nabootsen, exploreren, experimenteren. Let wel, spel kan pittig en intens zijn!

We geloven dat bewegen in de natuur, waar we evolueerden, een veel betere manier is om onze hele persoon te stimuleren dan oefeningen in de fitness. We geloven dat spelen in de natuur een heerlijke manier is om ons coördinatief vermogen te verbeteren. We geloven dat blootstelling aan de natuur de beste manier is om een robuuste gezondheid te creëren.

Bevrijd u uit de menselijke zoo, beweeg als een mens en ervaar wat het is om ten volle ‘homo sapiens’ te zijn.

Natural Movement maakt u niet alleen fitter, sterker en leniger, maar doet u beter en mooier bewegen, maakt u mentaal frisser en gefocust, scherpt het zelfvertrouwen aan, verbetert uw gemoed, verhoogt uw weerbaarheid en vitaliteit. Natural Movement verbetert connecties: tussen lichaam en geest, tussen mensen onderling, tussen mens en natuur. 

Être fort pour être utile! (George Hébert)

Laat u zeker niet afschrikken door bovenstaande woorden. Het is de bedoeling dat u op een veilige, efficiënte, progressieve en altijd gezonde manier de vaardigheden aanleert. En het is net die wisselwerking  tussen lichaam en geest, tussen mensen onderling, tussen mens en natuur, die het leuk maakt en voldoening geeft. Het is een speelse manier van bewegen en de wereld is je speeltuin.

Samen bewegen, in een ondersteunende groep en bemoedigende omgeving, is intens prettig en prettig intens.

 

Iedereen kan deelnemen aan onze sessies natural movement, ongeacht de leeftijd, de fysieke fitheid, de motorische vaardigheid. We passen alles aan voor elk individu. Ook binnen een groep wordt het niveau aangepast, zodat iedereen een volwaardige training heeft.

We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden ouder omdat we stoppen met spelen.

(George Bernard Shaw)

bottom of page