CORONAVIRUS MAATREGELEN

Beste patiënten en bewegers,

Onze praktijk blijft open, maar door strenge maatregelen zijn er enkele belangrijke aanpassingen:

Kinesitherapie

Omdat de sessies individueel zijn, kunnen we ieder die nood heeft aan kinesitherapeutische zorgen behandelen.

 

Echter, indien u ziek bent, of in contact bent geweest met iemand die ziek is, vragen wij dat u uw afspraak afzegt en de nodige stappen onderneemt. U kunt ons telefonisch contacteren als u vragen hebt in verband met uw klachten, uw behandeling en uw oefeningen.

Indien u behoort tot een groep met verhoogde risico’s, verzoeken wij u vriendelijk om uw behandeling telefonisch te annuleren. In geval van twijfel, contacteer ons gerust. Hebt u vragen in verband met uw klachten en behandeling? Bel ons en we proberen u zo goed mogelijk op afstand bij te staan.

Bent u niet ziek en behoort u niet tot een risicogroep, dan kan u naar de praktijk komen en uw behandeling krijgen. Echter, we vragen om rekening te houden met volgende maatregelen:

  • Kom op tijd, maar beperk uw tijd in de wachtzaal tot een minimum. Wacht desnoods even buiten. Bent u begeleider van iemand die in behandeling komt, beperk dan ook uw tijd in de praktijk en ga een wandeling maken of wacht in de wagen.

  • Als u binnenkomt, was uw handen in het toilet.

  • Probeer niet meer aan te raken dan wat noodzakelijk is.

  • Volg de algemeen gekende hygiënische richtlijnen.

  • Breng een eigen handdoek mee om op de tafel te leggen.

Van onze kant nemen wij de volgende maatregelen:

  • We zijn zeer strikt in het toepassen van de hygiëne.

  • We ontsmetten de tafel, de klinken, het eventueel aangeraakte oefenmateriaal tussen elke behandeling.

  • De wachtzaal is wat aangepast, zodat er meer ruimte is tussen de stoelen. Jammer genoeg is er ook geen literatuur voor handen…

Ondanks al deze maatregelen is het risico op besmetting niet 100% uit te sluiten. Indien u liever niet in behandeling wenst te komen, dan hebben we hier begrip voor. Laat ons echter wel weten als u uw afspraak wenst te annuleren. Hebt u vragen in verband met uw klachten of uw behandeling, dan proberen wij u telefonisch zo goed mogelijk te helpen.

Bent u iemand die nog niet in behandeling is, maar nood heeft aan kinesitherapeutische zorgen, aarzel niet om ons te contacteren. We kunnen samen aan de telefoon overleggen wat de beste manier van handelen is...

Bewegen:

 

De indoor groepssessies (Pilates en kinderyoga) gaan niet door tot aan de paasvakantie. In de loop van de komende weken zal duidelijk worden wanneer deze terug opgestart kunnen worden.

De outdoor groepssessies (natural movement) gaan echter wel door. We gebruiken hiervoor de richtlijnen van de sportartsen. We passen de inhoud van de sessies aan, zodat we ons aan de richtlijnen houden. We vragen van de deelnemers ook een extra inspanning om alle hygiëne-maatregelen strikt te volgen. Indien er van hogerhand nieuwe aanbevelingen komen, passen we ons natuurlijk aan.

We hopen dat we met deze maatregelen ons steentje bijdragen aan het bedwingen van deze crisis. We hopen eveneens dat u in deze bijzondere tijden gezond en wel mag blijven. En hoewel de opties om te bewegen misschien op het eerste zicht beperkt zijn (sluiting van alle sport-accommodatie), zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om in beweging te blijven, al dan niet samen met de kinderen die thuis zijn van school!

We volgen natuurlijk de evolutie en de eventuele veranderingen van richtlijnen. We doen ons uiterste best om u hiervan op de hoogte te brengen, hoewel het vermoedelijk voor sommigen op het laatste moment kan zijn...

Beweeglijke groet,

 

Pieter, Christel, Martina