HEROPENING PRAKTIJK

Goed nieuws! Vanaf 4 mei mogen we terug alle patiënten behandelen in onze praktijk. Dit moet natuurlijk onder strenge hygiënische omstandigheden gebeuren. We lichten graag toe wat hierbij onze verantwoordelijkheid is, en wat we verwachten van u, onze patiënten.

De initieel strikte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn iets soepeler geworden, waardoor de kinesitherapeuten weer iedereen die nood heeft aan hulp kunnen behandelen.

 

Echter, dit betekent nog niet dat het terug ‘business as usual’ is. We volgen de strikte maar noodzakelijke richtlijnen en moeten onze werking hierdoor aanpassen. Dit brengt enkele kleine ongemakken met zich mee, maar die zijn beperkt en belangrijk voor uw gezondheid, de onze en voor de hele maatschappij. Wij hopen dat u deze aanpassingen begrijpt en goed opvolgt.

Van u, de patiënt, verwachten we de volgende regels in acht te nemen:

 

 • Kom op tijd, en wacht even buiten tot wij u komen halen. U zult niet moeten wachten omdat we tussen elke patiënt extra tijd voorzien. Als u om gezondheidsredenen niet anders kan, kom binnen en ga even zitten in de wachtzaal. Als u een begeleider heeft, vragen we dat deze niet binnenkomt.

 • Als u een andere patiënt ontmoet, is het vanzelfsprekend dat u de nodige afstand (1,5m) bewaart.

 • Breng uw mondmasker mee en zet het op voor u binnenkomt. Indien u geen mondmasker hebt, is een sjaaltje beter dan niets. Als u dat wilt, kunt u ook uw eigen handschoenen aantrekken.

 • Probeer, eenmaal binnen, zo weinig mogelijk aan te raken. Was uw handen en ontsmet ze. Wij voorzien water en zeep in het toiletje en een dispenser met ontsmettingsgel.

 • Breng uw eigen, grote badhanddoek mee om op de behandeltafel te leggen.

 • Als u ziek bent, of in contact gekomen bent met iemand die ziek is, kunnen we u niet behandelen. Neem contact op met uw dokter. Als het nodig is, kan een consultatie op afstand geregeld worden. Dit kan zowel telefonisch als via video-chat.

Wij passen onze werking als volgt aan:

 • Tussen elke patiënt is een kwartier tijd om de ruimtes, de behandelbanken en het materiaal te ontsmetten.

 • Wij passen heel strikt de handhygiëne maatregelen toe.

 • We dragen een mondmasker.

 • We passen de inrichting van de praktijk aan om bovenstaande richtlijnen te volgen.

Op deze manier voldoen we aan de belangrijke maatregelen, én kunnen we u toch optimaal behandelen.

 

Tot nader order kunnen we geen indoor bewegingssessies in groep laten doorgaan. Dus vallen de Pilates lessen en de kinderyoga sessies nog steeds weg.

 

Echter, Martina biedt live online Pilates lessen aan, zodat u thuis kunt genieten van een gezonde en deugddoende Pilates sessie. Voor meer informatie hierover, kunt u terecht op deze pagina.

Vanaf 18 mei kunnen we, in licht aangepast vorm, de natural movement sessies terug laten doorgaan! Meer info vindt u op deze pagina

 

Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien u vragen hebt. Dit kan telefonisch (016 40 14 22) of via het contactformulier van de website.

 

Wij doen ons uiterste best om dit alles zo vlot mogelijk te laten verlopen en danken u voor uw begrip en medewerking.

 

​Beweeglijke groet,

 

Pieter, Christel, Martina

MOVEMENT IS LIFE
Blandenstraat 240, 3053 Haasrode
(tegenover kerk van Blanden)
016 40 14 22
 • Facebook
© Pieter Derycke 2020