top of page

KINDERYOGA

Kinderen krijgen vandaag ontzettend veel prikkels te verwerken. Er wordt veel van hen verwacht. Kinderyoga zorgt ervoor dat kinderen leren ontspannen in een drukke maatschappij. Hun zelfvertrouwen zal groeien, ze leren hun gevoel te vertrouwen en ze gaan van binnenuit “shinen”.

Kinderyoga legt de focus op creativiteit en speelse beleving, meer dan op het beoefenen van perfect uitgevoerde yogaposes. Plezier staat voorop tijdens het aanleren van de basics van yoga. Het gebeurt spontaan, luchtig en aanmoedigend.

 

Kinderyoga houdt tevens het lichaam soepel, verbetert de motoriek en brengt hierdoor ook een gezonde nachtrust. Bij een les kinderyoga mag elk kind echt zichzelf zijn. Elk kind is uniek. Elk kind is goed zoals het is. Kinderyoga is een vrijetijdsbesteding waarbij competitie en prestatiegerichtheid niet aan de orde zijn.

 

Een les bestaat uit een aantal onderdelen, zoals: opwarming, yogahoudingen, ademspel, meditatie, visualisatie, massage (op kledij en op de rug), tekenen, zingen, dansen en yogaspelletjes. Deze worden per thema uitgewerkt. Ter afronding volgt er een kort evaluatiemomentje. Een les duurt een uur.

Kinderyoga verbetert:

- concentratie

- focus

- creativiteit

- verbeelding

- eigenwaarde en zelfrespect

- zelfbewustzijn

- gevoel van innerlijke rust

- positiviteit

- zelfvertrouwen

- gezondheid en welzijn

De lessen gaan door telkens op woensdag van 17u00 tot 18u00 en van 18u15 tot 19u15 . We werken in kleine groepjes van maximaal 8 kinderen. De kinderyoga richt zich op 6- tot 12-jarigen. Via onze contactpagina kunt u uw vragen stellen en uw kind inschrijven. Indien uw kind voor het eerst komt, gelieve als ouder even mee binnen te komen om enkele praktische zaken te regelen. 

 

Reeks 1: van 23 september tot de 9 december 2020: € 100

Reeks 2: na de kerstvakantie tot aan de paasvakantie: € 120

Reeks 3: na de paasvakantie tot aan de zomervakantie (t.e.m. 23 juni 2020): € 90 (geen les op 23 mei)

Er zijn geen yogalessen tijdens schoolvakanties of op wettelijke feestdagen.

 

De kinderyoga wordt gegeven door Hilde Jacobs, onderwijzeres, kindercoach en enthousiaste kinderyoga-lerares. Deze sessies zijn een samenwerking tussen movementislife.be en shine.kindercoachpraktijk.be.

bottom of page